Kā tiek veidotas izredzes pie bukmeikeriem

Kā tiek veidotas izredzes pie bukmeikeriem

Sākotnējās izredzes pie bukmeikeriem, ciktāl tas attiecas uz notikumu iekļaušanas laiku, tiek noteiktas atkarībā no mača, līgas un notikuma pievilcības. Ļoti populāri minējumi atspoguļo cilvēku personisko ieguldījumu; jo īpaši “komerciālie” favorīti bieži vien saņem ievērojami lielāku likmju skaitu nekā reālā varbūtība (mēs runājam par tā dēvētām publiskām likmēm). HVērtīgās likmes nereti tiek atrastas izredžu likmēs uz neveiksminiekiem konkrētā laikā.

Tā kā likmju apjoms uz konkrētu notikumu palielinās, bukmeikeri, cenšas pietuvoties reālajai izredžu sadalei, ko dabiski samazina starpība, kas ir iekļauta izredzēs. Tas tiek atspoguļots ar tā saucamo ATSLĒGAS faktoru vai konkrētāk tā apgriezto vērtību (1/ATSLĒGA), par kuru tiek piedāvātas izredzes. Kopumā tas nozīmē, jo labāks bukmeikers, jo zemāka ATSLĒGA un jo augstāks “līmenis” (1/ATSLĒGA); līdzīgi augstākas kvalitātes un populārākās līgās un sportā ir zemākas ATSLĒGAS vērtības. Apskatīsim dažus ilustratīvus piemērus:

Teiksim, ka bukmeikeram attiecīgajā mačā ir 5% rezerve; šajā gadījumā vienmērīgi pieskaņotā tenisa spēlē izredzes būtu 1.90-1.90 = > iepriekšminētā statistika ir ATSLĒGA = 105.263 un “līmenis” (1/ATSLĒGA) = 0,95 (95%). Citā piemērā mest monētu ar pilnīgi godīgām izredzēm būtu varbūtība 2.00-2.00 un ATSLĒGAS vērtība būtu 100. Praksē pilnīgi godīgas izredzes var tikt atrastas sporta likmju biržās (ar pilnīgu likviditāti), kas piedāvā vislabākās izredzes; tomēr arī šeit ir rezerve, kas ir % no laimesta, kas tiek maksāts pakalpojuma sniedzējam un var būt atkarīgs no spēlētāja kvalitātes.

Vislabākie bukmeikeri ilgtermiņā saglabā zemāko ATSLĒGU; tiem ir augstas kvalitātes riska pārvaldība, tie izmanto labus modeļus, lai prognozētu izredžu attīstību un lai būtu pievilcīgi ierobežojumi, kas pieaug līdz ar notikuma tuvošanos, ļaujot tiem sagatavot vislabākās likmes ar zemāko rezervi. Populāri mači tiek piedāvāti jau daudzas dienas iepriekš, un to izredzes tiek sākotnēji noteiktas ar statistikas palīdzību, salīdzinot ar sacensībām un ņemot vērā informāciju, piemēram, pašreizējo formu, neierašanos, mača nozīmi, iepriekšējo un turpmāko maču programmu, ietekmi uz vidi utt. Tuvojoties notikumam, populāro maču izredzes tiek rūpīgi salīdzinātas ar sporta totalizatoru biržām (Betly, Betdaq, Matchbook, Smarkets), kur arī atsevišķu populāru maču izredžu likviditāte pieaug līdz rezultāta ATSLĒGAI = 100, t. i., 1/ATSLĒGA = 1.00. Praksē tas nozīmē, ka tikpat atbilstošā futbola spēlē izredzes būs 3.00-3.00-3.00 ar 1-x-2 likmēm, savukārt tikpat atbilstošā tenisa spēlē izredzes būs 2.00-2.00 ar 1-2 likmēm. Tās ir tieši tādas izredzes, kas kalpo par ceļvedi citiem bukmeikeriem un profesionāliem sporta likmju veicējiem, ļaujot viņiem noteikt, kad konkrētas izredzes ir godīgas (“FAIR”), vērtīgas (“VALUE”) vai nepietiekami novērtētas (“UNVALUE”) noteiktā laikā; tie var arī izmantot šīs izredzes savās analīzēs, modeļos un likmēs.

Šo terminu skaidrojumi ir pieejami arī rakstos “Instrumenti likmēm” un “Likmju noteikumi”. Mēs arī detalizēti aplūkosim konkrētas īpašās likmju stratēģijas, kas pieņem vērtību tādu, kāda tā ir.

Share on
Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantoti sīkfaili, kas palīdz mums uzlabot parādītā satura kvalitāti. Sīkfailus var bloķēt pārlūkprogrammas iestatījumos. Apmeklējot un izmantojot mūsu mājaslapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kā aprakstīts mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumos. Es piekrītu